Wij zijn een christelijke school. Wij zijn geworteld in deze traditie en zien het als onze opdracht om je kennis te laten maken met verschillende
culturen, geloven en standpunten. Zodat jij zonder angst en met een
open blik in de wereld kunt staan.

Wij geloven dat jij liefdevol bent; dat jij kunt vertrouwen op jezelf, op wie jij bent. Wij geloven dat je jezelf bent als je ontspant. We staan open voor wie jij bent en voor wat je aan het hart gaat. We geven je de ruimte en leren jou om dat ook te doen.

Jij hebt een open en nieuwsgierige houding naar de wereld om je heen. Jij laat je raken door andere mensen, nieuwe idee├źn en andere meningen. Je
wordt hierdoor ge├»nspireerd en aan het denken gezet. Je gaat de dialoog aan. Je veroordeelt niet en vormt je eigen mening zorgvuldig.

Door te ontspannen blijf je bij jezelf en ben je op je gemak. Je hebt zin om te spelen en te leren en vindt het niet erg om fouten te maken en dingen te proberen. Wij leven dat voor en doen dat samen met jou.

Je neemt je verantwoordelijkheid voor je eigen houding, leren en gedrag. Hierop ben je altijd aanspreekbaar, ook al is dat soms moeilijk. Je schroomt niet om contact te leggen. Om te vertellen als je iets graag wilt. Je spreekt de ander aan als je ergens last van hebt of als jouw grens wordt overschreden. Je geeft een compliment als je iets moois ziet. Reflecteren op jezelf is je tweede natuur. Dit doe je alleen en samen! We praten met elkaar, niet over elkaar; we hanteren KiVa taal (ik-taal en plus-taal).